ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλα κρούστας

1/2 kg φέτα

4 αυγά

1 κούπα ελαιόλαδο

125 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

πιπέρι

κανέλα

 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο.

Αλείφουμε ένα ταψί με το μείγμα που ετοιμάσαμε και στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα.

Καθώς τα στρώνουμε τα αλείφουμε και αυτά με το μείγμα.

Λιώνουμε την φέτα, τα 4 αυγά, το πιπέρι, την κανέλα με ένα πιρούνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα φύλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλα (φροντίζουμε να τα λαδώσουμε ενδιάμεσα όπως κάναμε και στην αρχή).

Αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζουμε την πίτα ελαφρός.

Βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο 180 για περίπου 1 ώρα.

 

Καλή σας όρεξη