YΛΙΚΑ

Το κρέας
1 κιλό μοσχάρι σε φέτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο

Το Ρύζι
1 φλυτ.ι τσαγιού ρύζι για πιλάφι σπυρωτό
2 κ. σ. γεμάτες βούτυρο ή φυτίνη
4 φλυτζ. τσαγιού νερό
αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το κρέας
Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε το κρέας.
Το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ, αφού πρώτα τον έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το πιπέρι μαζί με χλιαρό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 - 50 λεπτά προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και μαγειρεύουμε για  άλλα 15 περίπου λεπτά έως ότου να πήξει η σάλτσα μας.

Το ρύζι
Βάζουμε το βούτυρο, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το ρύζι, για 15' - 20' .
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα, (για να τραβήξει τους ατμούς) και βάζουμε από πάνω και το καπάκι.
Το αφήνουμε να σταθεί για 5' - 10' .

Τα σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη!