Υλικά
120γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ. βούτυρο
120γρ. ζάχαρη άχνη (επιπλέον για πασπάλισμα)
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
25γρ. κονιάκ
1 βανιλίνη
Εκτέλεση
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C στον αέρα για 8 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε γρήγορη ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα με χαμηλότερη ταχύτητα για 10 λεπτά και τέλος, προσθέτουμε το θρυμματισμένο αμύγδαλο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλές μπάλες (περίπου 25 γραμμάρια) και τις ισιώνουμε ελαφρά με τον αντίχειρά σας.
Τις τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί που έχουμε βάλει επάνω λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε πάνω σε μία πιατέλα ζάχαρη άχνη και βάζουμε επάνω τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε και αυτούς καλά με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας Όρεξη
- In: Ζαχαροπλαστικής