Υλικά
500 γρ. κανταΐφι
300 γρ. φρέσκο βούτυρο (παγωμένο)
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης (ψιλοκομμένο για πασπάλισμα)
σιρόπι
3 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ. γλυκόζη
2 βανίλίνες
γέμιση
250 γρ. καρύδι (χοντροκομμένο)
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 βανίλίνι





Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτία και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρι, το χυμό από το λεμόνι τη γλυκόζη,τις βανίλιες και τα βράζουμε. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτία μετά από πέντε λεπτά από την στιγμή που θα ξεκινήσει να κοχλάζει. Τα αφήνουμε στην άκρη ώστε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χοντροκομμένο καρύδι, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, την τριμμένη φρυγανιά, τη βανιλίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ετοιμάζουμε τα κανταΐφια.
Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε μικρούς κύβους.
Ανοίγουμε προσεχτικά το κανταΐφι και παίρνουμε μία ποσότητα την οποία την απλώνουμε στον πάγκο μας.
Βάζουμε επάνω μια κουταλιά από τη γέμιση που ετοιμάσαμε, μαζί με ένα κύβο από το βούτυρο το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε τακτικά σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να γεμίσει το ταψί.
Όσους κύβους από το βούτυρο περίσσεψαν τους τοποθετούμε επάνω από τα κανταΐφια στο ταψί ή τους λιώνουμε και απλώνουμε το βούτυρο στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC για περίπου 45 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια).
Μόλις ψηθούν βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αμέσως περιχύνουμε με το κρύο συρόπι.
Πασπαλίζουμε τα κανταΐφια με το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και το αφήνουμε να ρουφήξει καλά το σιρόπι.

Καλή σας όρεξη