Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την ουρά, τα πλαινά πτερύγια όπως και τα πτερύγια πάνω και κάτω.
Τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (μερίδες).
Ξεπλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια από το αλάτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το οποίο γεμίζουμε με νερό.
Το νερό θα πρέπει να το αλλάζουμε κάθε 3 ώρες.


Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνει για 24 - 48 ώρες.
Τέλος καλό είναι να βάλουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε φρέσκο γάλα για να σπάσουν οι ίνες.
Μόλις τελειώσουμε με την διαδικασία ξαρμυρίσματος αφαιρούμε το δέρμα ή καθαρίζουμε τα κομμάτια από τα λέπια και αφαιρούμε τα κόκκαλα.

// //