Συνταγή μακαρόνια Πέστο Βασιλικού

Υλικά:

Για τα μακαρόνια:

500 γρ. σπαγγέτι ή άλλα μακαρόνια της αρεσκείας σας

Αλάτι για το βράσιμο

Για το πέστο βασιλικού:

2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού (πλυμένα και στεγνωμένα)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι (ή καρύδια αν δεν βρεις κουκουνάρι)

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα (τριμμένη)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Eκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους πριν τα σουρώσουμε.

Φτιάνουμε το πέστο:
Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι και λίγο από το ελαιόλαδο. Τα Χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό των μακαρονιών για πιο κρεμώδη υφή.

Ανακατεύουμε τα ζεστά μακαρόνια με το πέστο. Αν είναι πολύ πηχτό, βάζουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.

Τα σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και λίγα φυλλαράκια βασιλικού από πάνω.

 

 

Καλή σας όρεξη