Υλικά (για 8-10 pancakes):

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 αυγό

1 φλιτζάνι γάλα

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι φρούτα του δάσους (βατόμουρα, μύρτιλα, φράουλες ψιλοκομμένες)


Για το σερβίρισμα:

Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Extra φρούτα του δάσους

Άχνη ζάχαρη ή γιαούρτι (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αυγό με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό (να μην ανακατέψουμε υπερβολικά!).

Ρίχνουμε απαλά τα φρούτα του δάσους στο μείγμα.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης και ψήνουμε μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες (περίπου 2 λεπτά).
Γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλο 1-2 λεπτά.

Στοιβάζουμε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε επιπλέον φρούτα του δάσους, ραντίζουμε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και απολαμβάνουμε.

 

Καλή σας όρεξη