Υλικά
1 πακέτο λιγκουίνι
250 γρ διάφορα θαλασσινά (1 πακέτο)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.γ. μπελτές ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι με μπόλικο αλάτι για 7-8 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπελτέ, την πάπρικα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λιγκουίνι ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά.
Καλή σας όρεξη