Χαλβάς Σαρακοστιανός συνταγή

Υλικά

900 γρ. ταχίνι
450 γρ. ζάχαρη
90 γρ. γλυκόζη
150 γρ. νερό
χυμό από μισό λεμόνι
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
2 βανίλιες

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια (Προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η γλυκόζη.
Στην συνέχεια ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Το χτυπάμε με μίξερ χειρός έως ότου γίνει μια λευκή πιστή κρέμα.

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το ταχίνι και το ζεσταίνουμε για να μην κρυσταλλώσει όταν προσθέσουμε το σιρόπι.που έχουμε ετοιμάσει, θα είναι έτοιμο όταν πάρει μια ρευστή μορφή..
Προσθέτουμε στο ταχίνι τις δύο βανίλιες και τα φιστίκια Αιγίνης και τα κομμάτια κουβερτούρα (αν μας αρέσει η σοκολάτα) και στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι ανακατεύοντας με το χέρι κυκλικά φορώντας ένα γάντι σιλικόνης για να μην καούμε.
Σιγά σιγά θα δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να πήζει και να κάνει ίνες.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε κυκλικά γρήγορα για 10 λεπτά ακόμα.
Το μείγμα τα ρίχνουμε σε μία φόρμα αφού πρώτα έχουμε βάλει μεμβράνη και με την μεμβράνη το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Μετά από την 1 ώρα είναι έτοιμος ο χαλβάς.
Τον Ξεφορμάρουμε και τον σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη