Κρέμα καραμελε

Υλικά

Για την Καραμέλα
80 γρ. ζάχαρη
15 γρ. νερό

Για την κρέμα
200 ml γάλα
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



Εκτέλεση

Η Καραμέλα
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα 80 γρ. ζάχαρη, τα 15 γρ. νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια να μην μας κολλήσει.
Μόλις πάρει ξανθό χρώμα η καραμέλα κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ρίχνουμε σε μία φόρμα ψησίματος.

Η Κρέμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για καλύτερα αποτελέσματα σουρώνουμε την κρέμα για να αφαιρεθούν τυχών σβόλοι και τα ρίχνουμε προσεχτικά στην φόρμα ψησίματος.

Την φόρμα ψησίματος την τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί μας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 40′ - 50′.
Αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι, αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη