Υλικά
1,5 λίτρο νερό
150 γρ. χυμός λεμονιού ή πορτοκαλιού
370 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
1 βανιλίνη
αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)




Εκτέλεση
Σε μιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το χυμό λεμονιού (ή πορτοκαλιού) τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν (ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη).
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώσπου να σφίξει αρκετά και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανιλίνη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το χαλβά στη φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά
Αφού έχει κρυώσει ο χαλβάς τον ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με το αμύγδαλο.

Καλή σας όρεξη