Υλικά

4-5 μπανάνες
60 γρ αλεύρι (Γ.Ο.Χ.)
20 γρ κακάο
80 γρ κορν φλάουρ
1 κ.γ.  ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
170 γρ νερό
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
80 γρ γάλα
10 γρ βούτυρο
ηλιέλαιο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα (αυγοδάρτη)  ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε ηλιέλαιο (μέχρι την μέση) και ανάβουμε την φωτιά για να ζεσταθεί καλά.
Όταν το ηλιέλαιο ζεσταθεί παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια μπανάνας από το μείγμα και τα ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι για να τηγανιστούν και στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην λιωμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε ώσπου να  ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε σε ένα πιάτο τηγανισμένες μπανάνες και από επάνω ρίχνουμε μείγμα από την κουβερτούρα.

Καλή σας όρεξη