Υλικά
750 γραμ. συκώτι
2 κούπες ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι νερό
έντερα
1κ.γ.αλάτι
λίγη ρίγανη
πιπέρι μαυρο
πιπέρι κόκκινο
λάδι (ελαιόλαδο)
Εκτέλεση
Πριν από όλα πλένουμε πολύ καλά τα έντερα.
Αφού τελειώσουμε με το καθάρισμα των εντέρων
ψιλοκόβουμε το συκώτι και το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Τσιγαρίζουμε το κομμένο κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο συκώτι.
Προσθέτουμε αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, και λίγη ρίγανη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Όταν ετοιμαστεί το μείγμα γεμίζουμε τα έντερα. Στις άκρες των εντέρων κάνουμε κόμπους για να μην αδειάσουν.
Αφού τελειώσουμε με το γέμισμα των εντέρων τα τοποθετούμε τακτικά σε ένα ταψί και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν.
Ψήνουμε τα λουκάνικα στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Μόλις ξεκινήσουν να ψήνονται (περίπου 10 λεπτά), με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε τρυπούλεςστα λουκάνικα για να μην σκάσουν.
Καλή σας όρεξη