Υλικά
500γρ φάβα
1φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. Δυόσμο
3 κ.σ. Σιμιγδάλι
Ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε την φάβα και την αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο για να πήξει.
Σε ένα μπολ βάζουμε την φάβα από το ψυγείο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον δυόσμο, το σιμιγδάλι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και στην συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια το οποία τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ώστε να σφίξουν. Βάζουμε τα μπαλάκια που έχουμε πλάσει ένα ένα και τα τηγανίζουμε από κάθε πλευρά για 2 -3 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Καλή σας όρεξη