Υλικά
1 μπακαλιάρος (παστός)
3-4 πατάτες (κομμένες χοντρές)
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα,
χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πριν από όλα θα χρειαστεί να ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο. (δείτε εδώ την διαδικασία)
Αφού έχουμε τελειώσει με το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κάνουμε το ίδιο με τα σκόρδα.
Βάζουμε σε ένα ταψί τα κομμάτια μπακαλιάρου και απλώνουμε τις πατάτες.
Προσθέτουμε στο ταψί τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.
Καλή σας όρεξη