Υλικά
Για τα φύλλα
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ βουτύρου παγωμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 33-35%
1 αυγό
½ κ.γ. αλάτι
Ζάχαρη άχνη
για την κρέμα
500 ml γάλα πλήρες
2 βανίλιες
4 κρόκους
100 γρ. ζάχαρης
2 κ σ αλεύρι
2 κ σ κορν φλάουρ
200 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη 33-35%
50 γρ βουτύρου
Εκτέλεση
1ο Στάδιο (ετοιμάζουμε τα φύλλα)
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό και την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τρίβουμε πάνω σε αυτά (με τον τρίφτη) το παγωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας τα και τρίβοντάς τα ελαφρά με τα χέρια μας.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από το αυγό και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ ελαφρά με ένα πιρούνι.
*Προσοχή δεν πρέπει αυτό το μείγμα να ζυμωθεί γιατί θα λιώσει το βούτυρο.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8-9 κομμάτια και βάζουμε τα ζυμαράκια στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να σφίξουν.
2ο Στάδιο (ξεκινάμε την κρέμα)
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους, την ζάχαρη και τις βανίλιες ώσπου να αρχίσει να ασπρίζει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι για να το βράσουμε και το ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου δέσει η κρέμα (προσοχή να μην μας κολλήσει στον πάτο).
Το αποσύρουμε από την φωτιά όταν αρχίσει να κοχλάζει (να βγάζει φουσκάλες) και προσθέτουμε το βούτηρο και το ανακατεύουμε δυνατά.
αφήνουμε το μείγμα να παγώσει και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
3ο Στάδιο (ολοκληρώνουμε τα φύλλα)
Αφού σφίξουν τα ζυμαράκια τα βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε σε λαδόκολλα λίγο αλεύρι και ανοίγουμε σε φύλο ένα ένα τα ζυμαράκια, λίγο μεγαλύτερα από την φόρμα που θέλουμε να έχει η τούρτα μας και σε πάχος περίπου 2 χιλιοστά.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλα τα ανοιγμένα φύλλα και τα μεταφέρουμε στο ταψί και τα ψήνουμε ένα ένα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά.
Μόλις ψήσουμε όλα τα φύλλα, τα κόβουμε στο μέγεθος της φόρμας που θέλουμε να έχει η τούρτα μας.
Τα κομμάτια που περισσεύουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα θρυμματίζουμε.
4ο Στάδιο (ολοκληρώνουμε την κρέμα)
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την παγωμένη κρέμα γάλακτος.
παίρνουμε την κρέμα που έχει κρυώσει και την χτυπάμε ελαφρά, στην συνέχεια συνεχίζοντας να χτυπάμε την κρέμα προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε.
5ο Στάδιο (ετοιμάζουμε την τούρτα)
Σε ένα δίσκο τοποθετούμε ένα φύλλο και απλώνουμε κρέμα,
τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και απλώνουμε και σε αυτό κρέμα, κάνουμε το ίδιο σε όλα τα φύλλα.
Αφού τοποθετήσουμε όλα τα φύλλα με μία σπάτουλα στρώνουμε την κρέμα καλά και απλώνουμε και στο πλάι κρέμα έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η τούρτα.
Στην συνέχεια πασπαλίζουμε με το τρίμμα από το φύλλο την τούρτα επάνω και στο πλάι και τέλος πασπαλίζουμε και με την ζάχαρη άχνη.
Τέλος βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για μία ώρα.
Καλή σας όρεξη.