ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ

1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι (ψιλό)
6 αυγά
2 βανίλιες
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 βανίλια
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι

 

Ετοιμάζουμε το μείγμα:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουνερ και το αλάτι και και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν ένα αφράτο μείγμα (περίπου 5 λεπτά)
προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να το χτυπάμε για 1 περίπου λεπτό και σταματάμε το μίξερ.
Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά στον κάδο τα υλικά που είχαμε ανακατέψει στο μπολ (το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουνερ και το αλάτι ) και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ελαφρά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη (ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει), ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την φλούδα από το λεμόνι ανακατεύουμε και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό από το λεμίνι και τα ανακατεύουμε.
Τα βγάζουμε από την φωτιά.

Ετοιμάζουμε το Ραβανί:
Αφού έχει κρυώσει το μείγμα που ψήσαμε, το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι (με κουτάλα) και φροντίζουμε να πάει σε όλο το ταψί.
Το αφήνουμε να ποτίσει καλά και στην συνέχεια το σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη.