Υλικά

για παντεσπάνια:
440 gr αλεύρι
400 gr ζάχαρη
16 gr μπείκιν πάουντερ
140 gr κακάο
6 κ/γ σόδα
μισό κ/γ  αλάτι
3 βανίλιες σκόνη
600 gr ζαχαρούχο γάλα
4 αυγά
220 gr ηλιέλαιο
250 gr γάλα
400 gr νερό

για την μούς σοκολάτα:
600 gr βρασμένη κρέμα γάλακτος
320 gr σοκολάτα κουβερτούρα

για τη γκανάζ σοκολάτα:
100 gr σοκολάτα κουβερτούρα
100 gr κρέμα γάλακτος

-----------------------------------------------------------------------

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι

Σε ένα μπλολ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στην συνέχεια προσθέτουμε συνεχίζοντας να ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το ηλιέλαιο, το γάλα το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, την βανίλια και τέλος το βραστό νερό.

Τα ανακατέψουμε πολύ καλά.

Σε μία στρογγυλή φόρμα 23cm αδειάζουμε το μείγμα αφού πρώτα την έχουμε αλείψει καλά με βούτυρο.

Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.

 

Ετοιμάζουμε την μους σοκολάτα

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Το σκεπάζουμε με καπάκι ή με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες ώστε να παγώσει καλά.

Όταν το μείγμα έχει παγώσει το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μίξερ για ώσπου να γίνει αφράτο.

 

Ετοιμάζουμε την γκανάζ σοκολάτας

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

Ετοιμάζουμε την τούρτα

Αφού έχει κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε σε τρία ίσα κομμάτια (με μεγάλο μαχαίρι ή με δυνατή κλωστή).

Βάζουμε το πρώτο κομμάτι σε μία πιατέλα και την σκεπάζουμε με μία στρώση από την μους σοκολάτας την οποία την στρώνουμε όμορφα με μία σπάτουλα.

Από πάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και το σκεπάζουμε και αυτό με την μους σοκολάτας και την στρώνουμε όμορφα.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στο τρίτο κομμάτι παντεσπάνι.

Σκεπάζουμε και το πλάι της τούρτα με μους σοκολάτας και το ισιώνουμε με την σπάτουλα.

Ρίχνουμε επάνω στην τούρτα γκανάζ σοκολάτας και στο πλάι (από επάνω προς τα κάτω) και την στρώνουμε με την σπάτουλα.

Την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά για να παγώσει η γκανάζ.

Με όση μους σοκολάτας μας έχει περισσέψει διακοσμούμε την τούρτα.

 

Έτοιμη να την σερβίρουμε.

 

*Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε το παντεσπάνι σε περισσότερα κομμάτια, αλλά θα χρειαστεί να ετοιμάσουμε επιπλέον μους σοκολάτας.