Υλικά

160 ml χλιαρό γάλα
7 γρ. μαγιά
70 γρ. ζάχαρη
80 γρ. λιωμένο βούτυρο
400 γρ. αλεύρι
1 αβγό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αβγό για την επάλειψη


Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά (τα αφήνουμε λίγο να ενεργοποιηθεί η μαγιά)
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αβγό, το αλάτι και το βούτυρο και τα ζυμώνουμε.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε από την κατάψυξη και ανοίγουμε τα ζυμάρια σε φύλλα κυκλικά (περίπου 30 εκατοστά)
Κόβουμε σε 8 τρίγωνα (με την χρήση της ροδέλας) και τα τυλίγουμε σε ρολά.
Τα τοποθετούμε σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά περίπου ώστε να φουσκώσουν.
Παίρνουμε το αβγό (το χτυπάμε) και αλείφουμε τα κρουασάν με απαλές κινήσεις.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 25 - 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή σας όρεξη

// //