Υλικά:
4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
½ φλιτζάνι καρύδα τριμμένη (και έξτρα για το τύλιγμα)
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ροδόνερο ή βανίλια (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη (για επικάλυψη)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα, βράζεις τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι (περίπου 10 λεπτά).
Διαλύεις το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτεις σιγά-σιγά στο σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να "κρατάει".
Ρίχνεις την καρύδα και το ροδόνερο/βανίλια και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
Απλώνεις το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα και το αφήνεις να κρυώσει καλά (μπορείς να το βάλεις και στο ψυγείο).
Κόβεις σε κυβάκια και τα τυλίγεις σε ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με λίγη τριμμένη καρύδα.
Καλή σας όρεξη.