Υλικά
1 κιλό σύκα
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμός από 4 λεμόνια
3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σύκα (για να φύγει το γάλα που έχουν βγάλει).
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε το σκληρό σημάδι που έχουν από την κάτω μεριά, αφαιρώντας και τυχόν σποράκια που θα βρούμε.
Βράζουμε τα σύκα σε μπόλικο νερό, για 5-10 λεπτά περίπου, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
Στην συνέχεια σουρώνουμε τα σύκα, τα ξεπλένουμε και τα ξανασουρώνουμε.
Έπειτα τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό που έχουμε ρίξει το χυμό από τα 2 λεμόνια και τα αφήνουμε να σφίξουν για 2- 3 ώρες περίπου και στην συνέχεια τα σουρώνουμε καλά και βάζουμε σε κάθε σύκο από ένα αμύγδαλο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα 3 φλιτζάνια νερό και τη ζάχαρη για να βράσουν ώστε να γίνει σιρόπι.
Όταν λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τα σύκα και τα βράζουμε στο σιρόπι γύρω στα 10 -15 λεπτά (ξαφρίζουμε αν χρειαστεί), σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε και τα αφήνουμε εκεί για όλη την νύχτα.
Την άλλη μέρα, προσθέτουμε το χυμό από τα 2 λεμόνια και ξαναβράζουμε το γλυκό, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Μοιράζουμε το γλυκό του κουταλιού σε καυτά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Τα γεμίζουμε μέχρι επάνω, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε.
Τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι το γλυκό να κρυώσει τελείως και πλέον είναι έτοιμο το γλυκό μας.
Τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Καλή σας όρεξη