Υλικά

350γρ. αλεύρι που φουσκώνει
300γρ. ζάχαρη
250γρ. γιαούρτι
130γρ. ηλιέλαιο
3 αυγά
1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί
ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
------------------
300γρ. λευκή κουβερτούρα
30γρ. ηλιέλαιο


Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε φροντίζουμε να κοπανίσουμε την μαστίχα σε γουδί για να γίνει σκόνη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα ώσπου να αρχίσει να ασπρίζει.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι το ξύσμα πορτοκαλιού, την κοπανισμένη μαστίχα και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2-3 λεπτά.
Στο μείγμα προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε την φόρμα μας και ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά

Ετοιμάζουμε το γλάσο
Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Ανακατεύουμε απαλά ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ξεφορμάρουμε την βασιλόπιτα και τοποθετούμε από το κάτω μέρος της το φλουρί.
Τέλος την στολίζουμε με το γλάσο.

Καλή σας χρονιά