Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1-2 κ.σ. πελτέ
300 gr μύδια ψίχα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
βούτυρο


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό με λίγο ελαιόλαδο (μία κουταλιά της σούπας), μία χούφτα αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.
Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για όση ώρα αναφέρει στο πακέτο.
Αφού βράσουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και στην συνέχεια τα τσιγαρίζουμε με ένα - δύο κουταλάκια βούτυρο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στην συνέχεια τα σβήνουμε με το κρασί (το ρίχνουμε στο τηγάνι).
Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, τα μύδια και λίγο νερό και τα ανακατεύουμε καλά.
Τα αφήνουμε στο τηγάνι ώσπου να σφίξει η σάλτσα (ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα) και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε για να πάρουν την γεύση από την σάλτσα με τα μύδια.

Καλή σας όρεξη

// //