Υλικά
Για την ζύμη
500 γρ Αλεύρι (Γ.Ο.Χ.)
250 γρ Νερό (καυτό)
100 γρ βούτυρο (λιωμένο)
1 αυγό
1 κ.γ. Αλάτι

Για την γέμιση
500 γρ κιμά (χοιρινό ή μοσχαρίσιο)
3-4 κρεμμύδια (πολτοποιημένα στο μπλέντερ)
150 γρ νερό (περίπου)
50 γρ ξυνόγαλα
1 κ.γ. Αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι

 

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, και το αλάτι και τα ανακατεύουμε στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο και το αυγό και τα ανακατεύουμε (ζυμώνουμε) όλα μαζί.
Όταν ζυμώσουμε καλά αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο για περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα πολτοποιημένα κρεμμύδια, το νερό, το ξυνόγαλα, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Ένα ένα τα κομματάκια της ζύμης τα ανοίγουμε σε πολύ λεπτά φύλλα (περίπου στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου).
Στο κάθε ανοιγμένο φύλλο βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα με τον κιμά και το διπλώνουμε.
Για να κλείσουν πολύ καλά πατάμε με ένα πιρούνι την ζύμη εκεί που έχει διπλώσει (είναι πολύ σημαντικό για να μην σκάσουν στο τηγάνισμα)
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι λάδι (ηλιέλαιο) και το ζεστένουμε.
Όταν ζεσταθεί το λάδι βάζουμε ένα ένα τα τσιμπουρέκι και τα τηγανίζουμε και από τις δύ πλευρές για δύο με τρία λεπτά.

Μπορείτε να τα συνοδέψετε με γιαούρτι ή όποια σάλτσα σας αρέσει.


Καλή σας όρεξη