Υλικά
20 φρέσκα μύδια
300 γρ. νερό
150 γρ. λευκ κρασί
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
100γρ. ελαιόλαδο
1 φλ. ρύζι
1/2 κ.γ. μπαχάρι
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
άνηθο
πιπέρι
αλάτι
λεμόνι (για το σερβίρισμα)



Εκτέλεση
Πριν από όλα πλένουμε καλά τα μύδια με τρεχούμενο νερό σε ένα σουρωτήρι και αφαιρούμε τα μουστάκια τους.
Πετάμε όσα μύδια μείνουν ανοικτά μετά από το πλύσιμο.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια και προσθέτουμε το νερό (300 γρ.), το κρασί (150 γρ.) τα σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να ανοίξουν. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (100γρ.) και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμύδια.
Μόλις ροδίσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το ρύζι (1 φλ.),  ζουμί από τα μύδια (2 φλ.) ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, το μπαχάρι, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά.
Αν θέλουμε αφαιρούμε από τα μύδια τη σάρκα τους, την προσθέτουμε στο πιλάφι και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και στύβουμε λίγο λεμόνι.

Καλή σας όρεξη

// //