Υλιικά
Αμπελόφυλλα
250 γρ. Ρύζι (αρμπόριο)
Φιλέτο Τόνου
Αγγουράκι τουρσί
Ξύδι
Ζάχαρη
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά,
Επαναλαμβάνουμε δύο τρεις φορές (έως ότου ξεπλυθεί καλά το ρύζι και δεν βγάζει άμυλο).
Βάζουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τρία ποτήρια νερό.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Το ρύζι είναι έτοιμο μόλις έχει πιει το νερό, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα μικρό μπολ ξύδι (2 κουταλιές της σούπας), ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας), λίγο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά (ώσπου να λιώσει η ζάχαρη).
Παίρνουμε το μπολ με το ρύζι και το περιχύνουμε πολύ προσεχτικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει καλά.
Κόβουμε τον τόνο σε και τα αγγουράκια σε μικρά μακρόστενα κομμάτια.
Απλώνουμε μερικά αμπελόφυλλα επάνω σε ένα σουπλά (το σουπλά να το έχουμε σκεπάσει με μεμβράνη) και στην συνέχεια απλώνουμε επάνω ρύζι και στην μέση βάζουμε φιλέτο τόνου και αγγουράκι τουρσί.
Ρολάρουμε και κόβουμε σε ίσα κομμάτια
Καλά σας όρεξη