Υλικά
1000 γρ γάλα πλήρες
1 κ.σ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε το γάλα με μία ξύλινη κουτάλα ανά τακτά διαστήματα για να μην μας κολλήσει έως ότου βράσει στους 90°C Κελσίου.
Μόλις βράσει το γάλα και αρχίσει να φουσκώνει το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει και να φτάσει στους 45°C Κελσίου.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο βάζουμε το δάχτυλο μας μέσα στο γάλα και αν μπορούμε να το κρατήσουμε για 10 δευτερόλεπτα χωρίς να καούμε τότε είναι έτοιμο.
Από το γιαούρτι παίρνουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας, προσθέτουμε λίγο βρασμένο γάλα και το ανακατεύουμε καλά ώσπου να διαλυθεί.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ γυάλινα ή πήλινα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε όλη την νύχτα ώσπου να πήξει το γιαούρτι.
Τέλος τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
Το γιαούρτι είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη