Υλικά
200 γρ. Αμύγδαλα ανάλατα
200 γρ, Μέλι
200 γρ. Ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
1 Βανιλίνη
2 Ασπράδια αυγών
1 Πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι, τη ζάχαρη, την βανιλίνη, τη γλυκόζη να βράσουν ανακατεύοντας συνέχεια.
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών, τη βανιλίνη, την μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να γίνει μαρέγκα.
Μόλις ετοιμαστεί η μαρέγκα την προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στην κατσαρόλα ώσπου να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Το μείγμα το ρίχνουμε σε μία φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε για 2-3 ώρες.
Το Μαντολάτο είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη