Υλικά

300 γρ. μοσχάρι κομμένο
1 κούπα κριθαράκι
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
σέλινο (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι



Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κρέας και το γυρνάτε συνέχεια έως ότου ασπρίσει από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί.
Αφήνετε 4 -5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού και στη συνέχεια ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρέας.
Το ψήνετε με κλειστό καπάκι έως ότου μαλακώσει το κρέας (όχι να ψηθεί εντελώς).

Βάζετε το κρέας με το ζουμί του σε ένα ταψί και ρίχνετε το κριθαράκι.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου και ελέγχετε ώστε να έχει νερό για να μην κολλήσει.
Όταν μαλακώσει το κριθαράκι είναι έτοιμο.


Καλή σας όρεξη