Υλικά
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας, (σε θερμοκρασία δωματίου)
450 γρ. νερό
40 ml ρακή
Για τη γέμιση
1 κιλό ανθότυρο (ή άλλο ανθότυρο), περασμένο από το ψιλό του τρίφτη
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κιλό ζάχαρη
3 αυγά
5 γρ. μαστίχα Χίου (την βάζουμε στην κατάψυξη για 1 μέρα)
1 βανιλίνη
Εκτέλεση
Η Ζύμη
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά (το νερό το ρίχνουμε λίγο λίγο καθώς ζυμώνουμε).
Ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη γίνει μαλακή και ελαστική.
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 25 - 30 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Η Γέμιση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη μισή ζάχαρη με την παγωμένη μαστίχα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και την σκόνη μαστίχας και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το ανθότυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα χωρίς κομματάκια τυριού.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να έχουμε μια γέμιση σφιχτή που να στέκεται στο κουτάλι.
Τα Μελιτίνια
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας και βάζουμε επάνω τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο, πάχους περίπου 3 χιλιοστών, και κόβουμε, χρησιμοποιώντας ένα αναποδογυρισμένο φλιτζάνι, στρογγυλούς δίσκους με διάμετρο περίπου 6-7 εκ.
Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζουμε από 1 κουταλιά γέμιση (Δεν βάζουμε πολύ γέμιση γιατί θα φουσκώσουν όταν ψήνονται.
Με τα δάχτυλα αρχίζουμε να τσιμπάμε την περιφέρεια του δίσκου γύρω από τη ζύμη, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα δαντελωτό σχήμα.
Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και πάνω βάζουμε τα μελιτίνια.
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη