Υλικά
15 γρ. Μαγιά (φρέσκια)
1 κ.γ. Ζάχαρη
250 γρ. Νερό (ζεστό)
450 γρ. Αλεύρι (Γ.Ο.Χ.)
250 γρ. Γάλα
Ηλιέλαιο
Ζάχαρη Άχνη (για πασπάλισμα)
Κανέλα (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το ζεστό νερό και ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε για να γίνει χυλός. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ζεστό νερό και το ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυλό που ετοιμάσαμε στην αρχή, εναλλάξ με το γάλα και χτυπάμε το μείγμα συνέχεια ώσπου να γίνει ένας αφράτος και απαλός χυλός.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
Στην συνέχεια ξαναχτυπάμε το χυλό ακόμα μία φορά και τον αφήνουμε για ακόμα μία φορά σκεπασμένο να ξαναφουσκώσει.
Αν έχετε χρόνο καλό είναι αυτό να το επαναλάβετε δύο με τρεις φορές για να γίνουν οι λουκουμάδες πολύ αφράτοι.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και με την βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού ρίχνουμε στο ζεστό λάδι κουταλίες από τον χυλό. Κάθε φορά που ρίχνουμε χυλό στο λάδι είναι χρήσιμο να βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να γλιστράει ο χυλός.
(Δεν γεμίζουμε το κατσαρολάκι με πολλές κουταλιές χυλό)
Όταν οι λουκουμάδες ανέβουν στην επιφάνεια τους γυρνάμε για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.
Τους αφαιρούμε από το κατσαρολάκι με τρύπια κουτάλα όταν ροδίσουν και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τέλος επάνω τους ρίχνουμε παγωμένο σιρόπι και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Καλή σας όρεξη.