Υλικά

1 κιλό χταπόδι
300 γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 πιπεριά καυτερή (ψιλοκομμένη)
4 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
70 γρ. λάδι
3 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. πελτέ
1 κ.σ. μαϊντανό


Εκτέλεση

Πλένετε καλά το χταπόδι.
Παίρνετε μια κατσαρόλα και βάζετε μέσα το χταπόδι,το ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει (με σκεπασμένη την κατσαρόλα).
Όταν ετοιμαστεί το βγάζετε από την κατσαρόλα, και κρατάτε όσο ζωμό έχει περισσέψει.
Το αφήνετε να κρυώσει και μετά το κόβετε σε κομμάτια.

Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε νερό και τον πελτέ και τον αραιώνουμε.
Σοτάρετε ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι και ρίχνετε τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και τον αραιωμένο πελτέ.
Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε το ζωμό από το χταπόδι που έχετε κρατήσει, το κοφτό μακαρονάκι και το χταπόδι και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Τα βράζετε για περίπου 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Σβήνετε τη φωτιά, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό περίπου 4-5 λεπτά πριν σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη