Υλικά

250 γρ. μπαντζάρια (βρασμένα)
3 αυγά
1 κ.σ. Ηλιέλαιο
80 γρ. Αλεύρι
1 κ.γ. Αλάτι
1/2 κ.γ. Ζάχαρη άχνη
1 ρέγγα καπνιστή
300 γρ. Μαγιονέζα
Άνηθο


Εκτέλεση

Περνάμε από τον χοντρό τρίφτη τα παντζάρια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά και ανακατεύουμε με κουτάλι καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε ώσπου να γίνει μαρέγκα.
Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μπολ με τα παντζάρια λίγη λίγη και παράλληλα ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Ξεκοκαλίζουμε την ρέγγα και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο
Σε ένα μπολ βάζουμε την κομμένη ρέγγα, την μαγιονέζα και τον άνηθο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι..

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με την ρέγγα επάνω στην ζύμη που ψήσαμε και με την βοήθεια της λαδόκολλας το κάνουμε ρολό
Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή με μία ώρα.
Το κόβουμε σε ρολά και το σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη

// //