Υλικά

Για το παντεσπάνι:
6 αυγά
50 γρ. βούτυρο  
18 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
140 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο

Για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Για την κρέμα:
140 γρ. ζαχαρουχο γαλα
70 γρ. νερό
1 μεγάλο κρόκο αυγού
280 γρ.βούτυρο, μαλακό
11 γρ. κακάο
1 βανίλια



Για το γλάσο:
100 γρ. κουβερτούρα
70 γρ. βούτυρο μαλακό
1 κ.σ. μέλι

Για την τούρτα:
100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το Παντεσπάνι

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε.
Στο μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για περίπου 6 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο με το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο, ανακατεύοντας ελαφρά.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε λίγο από το μείγμα.
Το ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ομοιογενές και το ρίχνουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένα αφράτο μείγμα.
Βάζουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα.
Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο (στην τελευταία σχάρα του φούρνου) και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά στους 160 βαθμούς
Αφού ψήσουμε το παντεσπάνι το κόβουμε σε τρία ίσα κομμάτια
Ετοιμάζουμε το Σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 200 γρ. νερό και την ζάχαρη και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ ή το ρούμι και ανακατεύουμε.
Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι το απλώνουμε (με μία κουτάλα) επάνω στα κομμάτια παντεσπάνι που έχουμε ετοιμάσει.



Ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Δυναμώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα.
Βγάζουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να γίνει αφράτο και να ασπρίσει, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε λίγη λίγη την κρέμα.
Προσθέτουμε το κακάο και την βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου γίνει ένα αφράτο ομοιογενές μείγμα.

Προετοιμάζουμε την τούρτα

Σε μία πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι και απλώνουμε επάνω του ομοιόμορφα το ένα τρίτο της κρέμας.
Προσθέτου το δεύτερο κομμάτι και επαναλαμβάνουμε.
Κάνουμε το ίδιο σε όλα τα κομμάτια παντεσπάνι.
Στο τελευταίο παντεσπάνι επάνω από την κρέμα απλώνουμε την μαρμελάδα
αφού τελειώσουμε με τις στρώσεις βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και ....

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το μαλακό βούτυρο, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Τελειώνουμε την τούρτα

Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και απλώνουμε σε αυτήν το γλάσο.
Την διακοσμούμε με κρέμα ή με κομματάκια σοκολάτας και την βάζουμε για περίπου μία ώρα στο ψυγείο.

Καλή σας όρεξη